Ілюстрація REUTERS

Суд в Іспанії визнав незаконним стягування плати авіакомпанією Ryanair за провіз ручного багажу.

Читайте такожRyanair з січня запустити рейсі з Херсона в Катовіце

Як пише Reuters, позов проти лоукосту подала пасажирка, яка летіла з Мадрида до Брюсселя. Компанія взяла з неї 20 євро за 10-кілограмову ручну поклажу.

Відео дня

Суд постановив, що ручну поклажу можна вільно перевозити в салоні, посилаючись на іспанські правила, які дозволяють пасажирам брати ручну поклажу на борт без додаткових витрат.

Також він зобов'язав Ryanair повернути пасажирці 20 євро плюс відсотки, але відхилив його вимогу про компенсацію ще 10 євро моральної шкоди.

У Ryanair заявили, що рішення не вплине на політику авіакомпанії щодо багажу. "Це одиничний випадок, який неправильно витлумачив нашу комерційну свободу визначати розмір дозволеної для провезення ручної поклажі", - йдеться в заяві компанії, передає liga.net.

Нагадаємо, Ryanair і Wizz Air з 1 листопада 2018 року змінили правила перевезення ручної поклажі, зробивши платними всі сумки на колесах. Раніше обидва лоукостери були оштрафовані за це антимонопольним органом Італії. Антимонопольний комітет України почав своє розслідування щодо європейських лоукостів і МАУ.