Мекка \ REUTERS

Сьогодні вранці влада Саудівської Аравії заявила про тимчасове призупинення в'їзду в країну паломників через можливе поширення коронавіруса.

Читайте такожУ зачиненому через коронавірус ботсаду Шанхая справжні екскурсії замінили віртуальними (відео)

Крім того, тимчасово заборонено в'їзд в Саудівську Аравію для туристичних цілей з країн, які, на думку влади, становлять підвищений ризик поширення вірусу. Самі саудівські громадяни, а також громадяни країн, що входять до Ради співпраці арабських держав Перської затоки (РСАДПЗ), тимчасово не зможуть використовувати свої національні ID-карти для подорожей з/в Саудівську Аравію. Повідомляється, що виняток буде зроблено для саудівських громадян і громадян з країн РСАДПЗ, які повертаються додому з поїздок, передає kommersant.

Відео дня

Саудівське Міністерство охорони здоров'я також зазначає, що на прикордонних пунктах буде вжито "відповідних заходів безпеки", які покликані запобігти проникнення коронавірусу в країну. Щорічно Саудівську Аравію відвідують близько 7 млн паломників, які їдуть туди для здійснення Умри («малого хаджу»), тобто паломництва не під час вчинення хаджу, а в іншу пору року. Цього року хадж припадає на 28 липня-2 серпня.

Всесвітня організація охорони здоров'я визнала спалах коронавірусу надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу і закликала готуватися до можливої пандемії.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.