Ілюстрація / REUTERS

Поширення коронавіруса COVID-19 призвело до гіршої ситуації з початку 2000-х років в туріндустрії, коли на галузь впливали теракт 11 вересня в США, війна в Іраку і спалах атипової пневмонії (SARS).

Читайте такожДля ринку авіаперевезень цей рік може стати найгіршим з часів кризи 2009-го через коронавірус

Як повідомляє Bloomberg, президент асоціації готельєрів Комо Роберто Кассані вважає, що з таким галузь ніколи не стикалася. «У нас були підйоми і падіння, але не було нічого схожого на те, що відбувається зараз. Американські туристи в особливості, мабуть, стали жертвами колективного психозу. Я справді стурбований», - цитує його Bloomberg, передає kommersant.

Відео дня

За підрахунками Всесвітньої асоціації ділових подорожей, щомісяця туристичний бізнес буде втрачати $47 млрд. За даними Міжнародної асоціації повітряного транспорту, скорочення виручки складе $30 млрд через падіння продажів квитків. Падають продажі преміальних товарів. Boston Consulting Group оцінює можливі втрати в 2020 році в цьому секторі в $44 млрд.

В якості прикладу Bloomberg наводить ситуацію в Італії. Минулого тижня за три дні було скасовано більше половини бронювань готелів на озері Комо. В Італії зафіксовано більше 2,5 тис. випадків захворювання. Близько 80 людей загинули.

Кількість заражених коронавірусом у світі перевищує 93 тис. осіб, загинуло майже 3,2 тис. осіб, з них близько 3 тис. - в Китаї.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.