Airbnb продовжує боротися з вечірками / фото ua.depositphotos.com

Один з найбільших у світі сервісів для короткострокового бронювання житла Airbnb вирішив максимально ускладнити оренду будинків "під вечірки" на Новий рік 2023.

Як повідомляється на сайті сервісу, цього року в 11 країнах світу діятимуть посилені правила та технології, спрямовані на те, щоб допомогти зупинити несанкціоновані вечірки в новорічну ніч.

Зокрема, згідно з новими обмеженнями, напередодні Нового року діятиме заборона на бронювання на одну ніч цілого списку будинків для гостей без позитивної історії облікового запису або без попередніх бронювань на платформі. Також будуть запроваджені суворіші обмеження для тих самих категорій гостей, які намагатимуться забронювати житло на дві та три ночі неподалік від постійного місця проживання.

Відео дня

Обмеження діятимуть у передноворічні вихідні в таких країнах: США (включаючи Пуерто-Ріко), Канада, Бразилія, Австралія, Нова Зеландія, Франція, Іспанія, Велика Британія, Ірландія, Португалія і Нідерланди (останні три доєдналися до програми з 2022 року).

Як зазначають представники Airbnb, такі заходи вже раніше вживалися в восьми країнах в тестовому режимі та мали позитивні результати.

"За нашими оцінками, ці заходи сприяли щорічному глобальному падінню кількості інцидентів на вечірках під час Нового року приблизно на 56%, оскільки захист було вперше запущено у 2020 році. Минулого року приблизно 340 тисяч гостей у всьому світі були заблоковані під час спроб бронювати на Airbnb в період Нового року, включаючи понад 120 тисяч гостей у США, понад 34,5 тисяс гостей у Великобританії та майже 13 тисяч гостей в Австралії", – розповіли в компанії.

Заборона бронювання житла під вечірки через Airbnb

Раніше цього року Airbnb запровадив нові інструменти, спрямовані на виявлення орендарів, які знімають квартири чи будинки для проведення несанкціонованих вечірок.

Зокрема, відтепер при оцінці потенційних орендарів система враховуватиме такі фактори, як історія позитивних відгуків (або відсутність позитивних відгуків), тривалість часу, протягом якого гість перебував на Airbnb, тривалість поїздки, відстань до орендовного житла, день тижня та багато іншого.

Таким чином сервіс планує унеможливити проведення в орендованому житлі несанкціонованих вечірок, організованих без відома чи згоди власників приміщень. 

Загалом бронювання житла під вечірки через Airbnb є давньою проблемою для сервісу, адже часто компанії людей винаймали житло під такі цілі, не отримавши згоди від його власника. Останні у свою чергу отримували скарги від сусідів та пошкоджене майно.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.