Австралія відкриється для туристів вперше за два роки

Прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон оголосив, що країна знову відкриє свої кордони для вакцинованих мандрівників цього місяця.

Про це повідомляє агентство Reuters.

"Якщо ви пройшли подвійну вакцинацію, ми з нетерпінням чекаємо на вас знову в Австралії", - сказав Моррісон у понеділок.

Відео дня

Так, кордони будуть відкриті для вакцинованих проти коронавірусу з 21 лютого. На такий крок Австралія пішла вперше з березня 2020 року.

Читайте такожАвстралія рекомендує своїм громадянам виїхати з України

За останні місяці країна зробила кроки з ослаблення прикордонного контролю. Наприклад, почала пускати кваліфікованих співробітників з інших країн і організувала поїздки без карантину (так звані туристичні бульбашки) з деякими країнами, такими як Нова Зеландія.

Тепер влада докладатиме зусиль для відновлення туристичної галузі, яка, за словами керівного директора австралійської ради з експорту туризму Пітера Шеллі, впродовж двох років "стояла на колінах". 

За даними державного органу з дослідження туризму Австралії, збитки від міжнародного і внутрішнього туризму з початку пандемії склали 72 млрд доларів США.

Як і скрізь у світі, кількість випадків захворювання COVID-19 в Австралії різко зросла за останні тижні через варіант "Омікрон". 

Тепер більш як дев'ять з десяти австралійців старше 16 років повністю щеплені проти коронавірусу. 

Вас також можуть зацікавити новини: