Між Азербайджаном та Вірменією поновилися бої / фото ua.depositphotos.com

Посольство закликає українців утриматися від відвідування окремих регіонів Азербайджану.

Про це йдеться у заяві Посольства України в Азербайджанській Республіці.

"У зв’язку із загостренням безпекової ситуації на лінії зіткнення між Збройними силами Азербайджанської республіки та ЗС Вірменії, Посольство України в Азербайджанській Республіці закликає своїх громадян утриматись від поїздок до регіонів, що розташовані у безпосередній близькості до зони бойових дій", - йдеться у заяві.

При цьому, українцям, які перебувають на території Азербайджану, а також тим, хто планує здійснити візит до цієї країни, рекомендується уважно відстежувати безпекову ситуацію з метою уникнення небезпечних випадків, які загрожують життю та здоров’ю громадян, а також інформацію про авіасполучення між Україною та Азербайджаном.

Посольство закликає громадян України проявляти пильність та обережність під час дії воєнного стану введеного в Азербайджані у зв’язку із загостренням військово-політичної ситуації в країні. "У цьому контексті, закликаємо уникати будь-яких публічних заходів, які не санкціоновано офіційною владою АР", - йдеться у заяві.

Читайте такожУкраїнцям рекомендують утриматися від поїздок до Вірменії

"На період дії воєнного стану, зокрема введеного з 00:00 28.09.2020 року (м. Баку, Гянджа, Сумгаїт, Євлах, Мінгячевір, Нафталан, Абшеронському, Джебраїльському, Фізулінському, Агджабедінському, Бейлаганському, Агдамському, Бардінському, Тертерському, Геранбойському, Гейгельскому, Дашкесанському, Гедабейському, Товузському, Шамкірському, Газахському та Агстафінському районах), рекомендуємо дотримуватися обмежень, передбачених законодавством Азербайджану під час дії комендантської години з 21:00 до 06:00", - сказано у заяві.

Також дипломати поінформували, що у районах, де введена комендантська година, заборонено перебувати на вулицях та в інших громадських місцях без спеціальних дозволів та документів, що засвідчують особу, а також встановлено спеціальний режим в'їзду-виїзду та діють обмежувальні заходи щодо використання транспортних засобів.

Загострення у Нагірному Карабасі: що відомо

  • Вранці в неділю, 27 вересня, Вірменія та Азербайджан розпочали бойові дії в районі Нагірного Карабаху. Сторони звинуватили один одного у взаємних обстрілах, в результаті яких є загиблі.
  • У Вірменії та невизнаній республіці Нагірний Карабах оголошено воєнний стан і загальна мобілізація.
  • Азербайджан вводить воєнний стан з 28 вересня. У країні оголошена часткова мобілізація.
  • Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією через Нагірний Карабах почався в 1988 році, коли населена переважно вірменами Нагірно-Карабаська автономна область заявила про вихід з Азербайджанської РСР.
  • У 1991-1994 роках в регіоні тривав кривавий конфлікт, який закінчився підписанням протоколу про припинення вогню. Нагірний Карабах проголосив себе незалежною "республікою", але Азербайджан не визнав цього, вважаючи, що територію окупувала Вірменія.