Німеччина продовжить застереження щодо подорожей до третіх країн / Фото REUTERS

Федеральний уряд Німеччини має намір подовжити до кінця серпня дію застереження стосовно поїздок до понад 160 держав світу, що не входять до складу Європейського Союзу.

Читайте такожВ аеропорту "Київ" заявили про відновлення рейсів до країн ЄС з 16 червня (список напрямків)

Як повідомляє DW, винятки для певних держав можуть робитися у тому випадку, якщо вони відповідатимуть низці критеріїв та якщо вони демонструють взяття під контроль ситуацію з поширенням коронавірусу.

Відео дня

Крім того, жителям Німеччини буде настійливо рекомендовано й надалі відмовлятися від круїзних подорожей.

За даними Reuters, рішення щодо подовження дії застереження стосовно поїздок до третіх країн кабінет німецької канцлерки Анґели Меркель (Angela Merkel) має ухвалити у середу, 10 червня.

Наразі це застереження, запроваджене у середині березня, діє до 15 червня - з цього дня будуть зняті обмеження для поїздок всередині Євросоюзу. Що стосується третіх країн, то, за даними Reuters, після 1 липня рішення про можливе зняття застереження ухвалюватиметься для кожної країни в індивідуальному порядку, воно залежатиме від того, якою є епідеміологічна ситуація в цих країнах. 

Раніше Рада міністрів Польщі продовжила заборону на міжнародні авіаперевезення, введену через епідемію COVID-19, до 16 червня 2020 року.