Чи скасують безвіз для України? - експерт дав відповідь / фото УНІАН

Загрози скасування Євросоюзом безвізового режиму з Україною немає, розмови про це далекі від реальності, це просто натяки.

Таку думку висловив експерт Українського інституту майбутнього Ростислав Смирнов в ефірі телеканалу "Україна 24".

Він пояснив, що безвіз - це не тільки можливість подорожей для українців, а й чимало іншого.

Відео дня

"Я спілкувався з багатьма дипломатами, які говорили, що вони переконані, що безвіз більше допоміг їм, в плані того, що було багато паперової роботи. А ми повинні розуміти, що боротьба в основному йде саме за робочу силу. Ми прекрасно розуміємо, що дуже багато наших громадян зараз знаходяться в Польщі, в інших країнах, і ось саме такий момент він також спростив можливість витягати цю робочу силу", - зазначив експерт.

Читайте такожУ МЗС розповіли, що найбільше утримує іноземців від подорожей до України

Розмови про можливе скасування безвізу Смирнов назвав маніпуляцією. Також він пояснив, що директиви Євросоюзу передбачають наявність підстав для запуску відповідного процесу.

"І те, що проговорять зараз, воно нічого з тим фактом, щоб відбулося [скасування безвізу] не мають спільного", - сказав Смирнов.

Україну можуть позбавити безвізу з ЄС - що відомо

29 вересня Радіо "Свобода" повідомило, що Австрія, Бельгія, Чехія, Німеччина, Італія та Словаччина винесли свої оцінки щодо роботи лібералізованого візового режиму з країнами Західних Балкан, Грузією, Молдовою та Україною. Зокрема, кілька країн ЄС заявили, що Україна залишається "приводом для занепокоєння".

Міністерство закордонних справ України зазначило, що жодних загроз скасування безвізового режиму з Європейським Союзом для громадян України немає.