Гогольпоїзд вирушив на фестиваль сучасного мистецтва / фото t.me/vzhmak

Спеціальний рейс ГогольTrain з учасниками фестивалю сучасного мистецтва GogolFest DREAM ввечері 3 вересня 2020 року вирушив з Києва до Херсона.

Читайте такожНа Херсонщині для туристів відкрили два маяки: умови відвідування

Як йдеться в сюжеті ТСН, вже сьогодні відбудеться відкриття чотирнадцятого Гогольфест на Трофейному мосту у херсонському гідропарку. Організатори обіцяють дотримуватися карантинних норм, а ще - забезпечити достатньо простору для зберігання соціальної дистанції. 

Триватиме фестиваль в Херсоні цього року зовсім недовго - лише з 4 по 6 вересня. Однак після цього він відбудеться ще на трьох локаціях протягом вересня-жовтня - у Фастові, Дніпрі та в ще одному поки не оголошеному місті.

У програмі цьогорічного фестивалю - перформативний концерт "І корабль пливе" від керівника театру "Дах", режисера Влада Троїцького за участю гурту DakhaBrakha. Ще одна ексклюзивна подія - медитативна камерна опера "Стус. Перехожий" про любов, ніжність та тендітність життя.

"Потяг, який об'єднує міста, людей та мистецтво є платформою культурної мобільності. Максим Демський з командою – те, що ви робите, викликає надзвичайні емоції. Домовились з Олександром Ткаченком, що таких проєктів має бути більше", - прокоментував подію у своєму Telegram-каналі міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Що таке ГогольFest

  • ГогольFest - це щорічний мультидисциплінарний міжнародний фестиваль сучасного мистецтва, що поєднує театр, музику, перфоманс, кіно, літературу, візуальне мистецство і освітню програму. 
  • ГогольFest засновано у 2007 році завдяки приватній ініціативі режисера та керівника Центру сучасного мистецтва "Дах" Владислава Троїцького. 
  • З 2007 по 2017 року ГогольFest проходив у Києві - спочатку у "Мистецькому Арсеналі", потім на кіностудії Довженка, у приміщенні покинутого заводу на Видубичах та на ВДНГ. 
  • У 2019 році Гогольфест пройшов у Маріуполі та у Вінниці, а у 2020 році продовжив мандрувати. Спочатку фестиваль мав відбутися навесні вперше в Одесі, втретє у Маріуполі та ще в кількох містах. Однак через карантин його перенесли на осінь - до Херсона, Фастова, Дніпра та ще одного поки неназваного міста.

Інші новини культури і туризму