flickr.com/photos/bubbahop

Українцям, в яких закінчився термін дії паспорту або посвідки на проживання, дозволили перебувати у Латвії до серпня.

Про це повідомляє посольство України в Латвійській Республіці.

Читайте такожЗаплановані авіарейси до Польщі з Києва скасували

Відео дня

"... у разі закінчення терміну дії документів, зокрема, що посвідчують особу, посвідки на проживання, виданих Латвійською Республікою, такі документи використовувались як такі, що посвідчують особу, протягом дії режиму надзвичайної ситуації в ЛР, а також будуть дійсними упродовж двох місяців після ухвалення рішення про припинення дії режиму надзвичайної ситуації в ЛР. Тобто термін перебування в Латвії по зазначеним вище документам буде дійсний до 10 серпня 2020 року", - йдеться у повідомленні.

Якщо документи видала не Латвія, а інше державне членство в ЄС, Шенгенській зоні або Швейцарії, то вони будуть дійсними до 10 липня 2020 року.

Також повідомляється, що іноземці, термін законного проживання яких у Латвії завершився під час надзвичайної ситуації, оголошеної в державі, мають право продовжувати проживання в Латвійській Республіці без отримання нового дозволу на проживання (або візи) у період до двох місяців після припинення дії режиму надзвичайної ситуації (тобто, з 10.06.2020 до 10.08.2020), зберігаючи право на працевлаштування (за наявності в іноземця такого права).

Зазначені послаблення щодо режиму перебування іноземців зокрема, громадян України в Латвії, стосуються лише тих випадків, коли термін перебування в Латвії закінчився в період дії карантину, тобто до 09 червня 2020 року включно.