Капела Сент-Шапель в Парижі – одна з найбільш недооцінених пам'яток Європи / фото ua.depositphotos.com

Так вже склалося, що одні туристичні напрямки в світі стали популярнішими за інші. Однак доволі часто останні можуть запропонувати туристам неймовірні можливості для відпочинку, що анітрохи не поступаються більш розкрученим місцям.

Причому ось такі недооцінені "приховані перлини" – це не тільки цілі міста або країни, а й окремі пам'ятки на дуже популярних напрямках. Бюджетна авіакомпанія Wizz Air склала список найкращих недооцінених пам'яток в популярних містах Європи на основі даних Tripadvisor, виконуючи пошук за ключовими словами "hidden gems" за запитом "Чим зайнятися" в кожному місті, пише Express.

1. Колекція Воллеса, Лондон. Wallace Collection в британській столиці вважається найкращою "прихованою перлиною" Європи. Любителі побродити по музеях мають можливість ознайомитися тут з великою експозицією картин, скульптур, меблів, зброї, обладунків і порцеляни. Головна зірка колекції – культова картина голландського художника 17 століття Франса Хальса "Усміхнений кавалер". Вхід до постійної колекції безкоштовний, за відвідування певних виставок та експозицій стягується плата.

Відео дня

2. Сент-Шапель, Париж. Найпопулярнішим собором французької столиці є Нотр-Дам, тоді як готична капела-релікварій Сент-Шапель на території колишнього королівського палацу на острові Сіте часто не отримує тієї уваги, на яку вона заслуговує. Каплиця 13 століття буквально заворожує туристів своїми 1113 вітражами, розглядати які можна дуже довго. Вхід на територію церкви коштує 13 євро.

3. Музей Амстелкрінг, Амстердам. Непомітно захований в будинку біля каналу в центрі нідерландської столиці Our Lord in the Attic Museum являє собою збережену "шуйлкерк" (таємну церкву) 17 століття, куди люди ходили на богослужіння, оскільки не могли робити це публічно. Дорослий квиток до музею коштує 16,50 євро.

Топ-10 "прихованих перлин" Європи:

1. Колекція Воллеса (Лондон, Велика Британія).

2. Сент-Шапель (Париж, Франція).

3. Музей Амстелкрінг (Амстердам, Нідерланди).

4. Готичний квартал (Барселона, Іспанія).

5. Цистерна Базиліка (Стамбул, Туреччина).

6. Палаццо Доріа Памфілі (Рим, Італія).

7. Підземна лікарня в музеї ядерного бункера "Рок" (Будапешт, Угорщина).

8. Асамкірхе (Мюнхен, Німеччина).

9. Сад Вртба (Прага, Чехія).

10. Петерскірхе (Відень, Австрія).

Як повідомляв УНІАН, раніше туристичний експерт Хелен Коффі у своїй колонці для The Independent назвала гідні альтернативи деяким найпопулярнішим туристичним напрямкам світу, які зможуть приємно здивувати туристів в 2024 році.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.