Цього року в Азовському морі нашестя медуз / фото УНІАН

Українці, які відпочили на узбережжі Азовського моря у Запорізькій області, скаржаться на випадки інтоксикації організму.

Як пише місцеве видання "РІА Мелітополь", отруєння, яке могло проявитися внаслідок великої кількості медуз, особливо ймовірне, якщо людина має ослаблену імунну систему.

Більшість інтоксикацій в морі обумовлені контактом з кишковопорожнинними. У цій групі безхребетних з понад 9 тисяч видів приблизно 100 належать до типу стрекаючі (Cnidaria) та вважаються отруйними.

Читайте такожТисячі медуз потрапили у пастку: у Кирилівці розставили бар'єрні сітки – навіщо вони і як працюють (відео)

Проте не обов'язково, щоб комплекс симптомів, які з'являються при попаданні в тканини отруйних речовин, був викликаний дотиком медуз. Інтоксикацію може спровокувати навіть сам запах організмів, що розкладаються, якщо їх не прибирають з пляжу, і вони лежать на сонці, а людина вдихає ці пари.

Медики радять при опіках медуз промивати хворе місце морською водою. Також, на думку лікарів, варто міняти купальні костюми після виходу з води на пляжі.

Зараз відпочиваючі кажуть, що через зміни погоди, медуз стало значно менше, що не може не радувати. Але і відпустка у багатьох добігає кінця.

Відпочинок в Україні: що відомо