Замок Фредеріксборг - один із загальновизнаних шедеврів скандинавського ренесансу / фото Вікіпедія

У Королівстві Данія запрацював україномовний аудіогід в Музеї національної історії в замку Фредеріксборг, побудованому в ХVII столітті.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, у межах проекту дружини глави держави Олени Зеленської з упровадження україномовних аудіогідів відбувся запуск п’ятнадцятого аудіогіда.

«Дипломатичні відносини між Україною та Королівством Данія наближаються до 30-річного ювілею. Протягом цього періоду наші країни реалізували багато проектів у культурній, гуманітарній та екологічній сферах. Всього тиждень тому розпочав свою діяльність Українсько-данський молодіжний дім у Києві, а вже сьогодні ми запустили україномовний аудіогід у замку Фредеріксборг, відомому як Музей національної історії Данії», - зазначила Зеленська під час відеконференції з нагоди запуску нового аудіогіда.

Своєю чергою, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що «запуск україномовного аудіогіда є чудовим проявом культурної дипломатії, яка відкриває Україну світу і, навпаки, світ – Україні».

Читайте такожУ Львові планується побудувати великий музей

В ОП нагадали, що замок-палац Фредеріксборг був побудований у перших десятиліттях XVII ст. як резиденція короля Крістіана IV і є найбільшим замком епохи Відродження у Скандинавії. З 1671 до 1840 рр. у церкві палацу відбувалися церемонії сходження на престол нових монархів Данії та Норвегії. З 1878 року замок перетворився на Музей національної історії, основу якого складали витвори мистецтва, зібрані королівською родиною.

Вас також можуть зацікавити новини: