Багато популярних напрямків в Європі краще відвідувати взимку / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Нове дослідження Club Med виявило найбільш сонячні місця для зимового відпочинку в Європі цього року.

Як пише Express, команда дослідників вивчила середню кількість годин сонячного світла, середню кількість опадів і температуру моря в різних куточках Європи.

У підсумку вони виділили п'ять найкращих зимових напрямків у Європі:

1. Фару, Португалія. Найсонячніше зимове місце в Європі знаходиться на півдні Португалії: у Фару взимку буває в середньому шість сонячних годин на день, а середня температура моря становить 17 градусів.

Відео дня

При цьому столиця регіону Алгарве може запропонувати туристам безліч туристичних визначних пам'яток за межами пляжів. Наприклад, його красиве Старе місто – відмінне місце, де можна скоротати дощовий день.

2. Марбелья, Іспанія. Це найбільш сонячна зимова точка Іспанії з шістьма сонячними годинами на день в холодну пору року. При цьому місто славиться 27 кілометрами піщаних пляжів, гольф-клубами і знаменитои "золотою милею" нічних клубів.

3. Афіни, Греція. У грецькій столиці взимку випадає в середньому лише дев'ять дощових днів на місяць, а температура моря 16 градусів робить це місце ідеальним для зимівлі. Зима також є ідеальним часом для вивчення археологічних пам'яток Афін без палючих літніх температур і натовпу людей.

4. Палермо, Італія. Кулінарна столиця Сицилії – ідеальне місце для відвідування в зимові місяці. В середньому за зиму тут випадає всього 11 дощових днів, тому в місті зазвичай сонячно, навіть коли температура падає. На вулиці може бути холодніше, але не пропустіть можливість спробувати одну з відомих булочок з морозивом у Палермо.

5. Дубровник, Хорватія. У прибережному хорватському місті в середньому взимку буває лише дев'ять дощових днів. Це чудовий час для вивчення Старого міста без літнього натовпу.

Як повідомляв УНІАН, раніше експерти назвали найтепліші напрямки в Європі на осінь 2023 року.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.