Більше 200 автолюбителів, які керують різними класичними автомобілями, вирушили на гірські дороги Штирії, південна Австрія, на гонку Еннсталь-класик, підбадьорювані десятками тисяч глядачів.

Відео дня

Про це пише Reuters.

Організатори влаштували триденний захід, який схоже на автомобільний досвід "як 50 років тому". Тільки автомобілі, побудовані до 1972 року, можуть брати участь в заїзді, і електронні пристрої не допускаються, а тільки механічні для виміру швидкості й відстані.

Читайте такожTesla зробила тестовий заїзд по підземному тунелю Ілона Маска (відео)

"Це як величезна сімейна вечірка ... Чудові люди, чудовий краєвид. Мова йде не про конкуренцію, це не про перемогу, а про дружбу і зустрічі з великими людьми ", - сказав Флоріан, колишній переможець, який вшосте бере участь в зустрічі і керує Aston Martin, побудованим в 1960 році.

Учасники повинні дотримуватись обмежень швидкості і рухатися якомога ближче до заданого часу. Якщо вони порушують ці правила, вони отримують штрафні очки.

Автомобілі проїжджають приблизно по 450 кілометрів (280 миль) за кожен з двох днів етапу через мальовничі альпійські пейзажі, що закінчуються в місті Гребмінг.