Головною пам'яткою Гоуту є оцей маяк / фото Марина Григоренко

Столиця Ірландії Дублін, безперечно, дуже яскраве місто, яке може багато чого запропонувати туристам. Втім, якщо вибратися за його межі, можна також відшукати чимало цікавинок.

Наприклад, пропонуємо звернути увагу на затишне рибальське містечко Гоут (Howth) всього в 30-ти хвилинах їзди на поїзді від центру Дубліна.

В першу чергу, це містечко за населенням 9 тисяч людей приваблює туристів своїм маяком з червоними дверима, до якого на відміну від багатьох інших маяків Ірландії можна наблизитися впритул. Якщо раптом потрапити туди в хорошу погоду, коли кількість туристів різко зростає, знадобиться чимало часу, щоб дочекатися своєї черги на фото.

Також біля маяк Гоуту розташовані причал для яхт та велика прогулянкова набережна. Якщо пощастить – у прибережних водах можна будет побачити морських котиків.

Загалом, Гоут – це дуже мальовниче місце, де вам гарантована величезна кількість красивих фото на згадку.

Крім того, Гоут славиться великою кількістю ресторанів на будь-який бюджет, де можна скуштувати смачні страви з риби та морепродуктів (адже саме рибальство завжди було і досі залишається головним промислом для місцевого населення). Власне, за цим сюди і приїжджає більшість туристів.

Їхати до Гоуту близько півгодини поїздом з центру Дубліна, квиток обійдеться в 5 євро туди-назад, а придбати його можна в касі залізничної станції.

Раніше УНІАН розповідав, що варто врахувати, вирушаючи в подорож до Ірландії, та, головне, як зекономити.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.