Сайт президента України

Понад тисяча учасників АТО покінчили життя самогубством.

Про це голова Комітету Верховної Ради у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції і людей з інвалідністю Олександр Третьяков повідомив на міжнародній конференції «VETS: світові практики інтеграції ветеранів до мирного життя» в Києві.

За словами Третьякова, «в Україні вже понад тисячу людей, які воювали недавно в АТО і закінчили життя суїцидом».

Відео дня

Читайте такожУ зоні АТО помер старший офіцер командування ВМС ЗСУ

Він зазначив, що йому як колишньому військовому, який закінчив військове училище, «ще років зо два снилося військове училище, і це в мирний час. А ви уявляєте, що сниться цим бійцям, які воювали? І в якому психологічному стані вони сьогодні перебувають?».

Третьяков наголосив, що «ця війна докорінно відрізняється від війни, яка була в Афганістані». За його словами, в Афганістані застосовувалася стрілецька зброя, а «на цій війні застосовується артилерійська зброя». «І природно, всі психологічні травми пов'язані більше з цим. А це ще важче для солдатів. У багатьох є контузії», - сказав він.

Як повідомив Третьяков, станом на 2 квітня кількість учасників АТО становить 329 тис. 500 осіб, середній вік ветеранів - 35 років, і вони соціально дуже активні, у них загострене почуття справедливості.

Також голова профільного комітету ВР заявив, що виступає за створення Міністерства у справах ветеранів.

Нагадаємо, раніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос розповів, що більшість самогубців в арміїзагалом зовсім юні хлопці 1995-1998 років народження.