Володимир Путін / REUTERS

Відомий російський політолог Дмитро Орєшкін оцінив ймовірність розв'язування нової війни владою Росії.

"Що стосується потенціалу, то я думаю, що в Росії сьогодні достатній бойовий потенціал, щоб вести, як мінімум, одну повномасштабну війну. Росії цілком вистачає для цього ракет, підводних човнів і т. д. Також є мобілізаційний потенціал. Таким чином, Росії вистачає потенціалу для будь-якої міжнародної авантюри", − сказав він у коментарі "Главреду".

Однак, на думку Орєшкіна, реальний напрям для застосування всієї накопиченої Росією військової сили зараз відсутній.

Відео дня

Читайте такожЖурналіст пояснив, коли "ДНР" і "ЛНР" припинять своє існування

"Будь-яка військова агресія з боку Росії мені здається малоймовірною, тому що просто незрозуміло — куди, де й навіщо. У Білорусі чи Казахстані, чи що? Проти кого можна вдарити, кого завоювати, не отримавши при цьому якихось невідповідних і неприпустимих іміджевих, економічних і військових втрат? Навіщо?", − вважає він.

Крім того, зазначив політолог, успішну анексію Криму Путіну вдалося провернути виключно завдяки ефекту несподіванки.

"У випадку України ніхто не очікував, що Путін може зробити таку штуку. І Україну він програв — Україна йде в Європу. Але у вигляді розради Путін відрубав Крим. Однак це вдалося тільки тому, що ніхто цього не очікував. Путін розраховував, що покричать і заспокояться. Але так склалося, що не заспокоїлися", − сказав Орєшкін.

Він також вважає, що будь-яким великим військовим діям з боку РФ будуть передувати великі і помітні "мілітаристські приготування".

"Тому я не очікую жодних воєнних дій з боку Путіна. Якщо, звичайно, нічого не станеться у головній голові Російської Федерації, якщо там не замкнуться якісь плюси на мінуси... Це не відкидається. Але тоді ми побачимо мілітаристські приготування", − підсумував Орєшкін.

Раніше Орєшкін заявляв, що президент РФ Володимир Путін не зміг домогтися серйозних досягнень у війні проти України, тому в Росії українська тема сходить нанівець.