ЗСУ нарощують сили / фото УНІАН

Зазначається, що захід відбувся у Києві під керівництвом командувача ПС ЗСУ генерал-полковника Сергія Дроздова.

Читайте такожНеподалік Маріуполя відбулися військові навчання десантників (фото, відео)

«З урахуванням нарощування військ країни-агресора на українських кордонах в Повітряних Силах та інших видах Збройних Сил України нарощуються бойові спроможності з протиповітряної оборони держави», - йдеться в повідомлені.

Відео дня

Крім того, заступник начальника штабу Командування Повітряних сил полковник Олександр Жарик зауважив, що основна увага на конференції приділялась питанням протиповітряної оборони в умовах нарощування збройної агресії РФ, нарощування угрупувань РФ на кордонах України, не тільки в рамках операції Об’єднаних сил, але і на інших напрямках.

За його словами, керівництво протиповітряною обороною відповідно до керівних документів здійснює начальник Генштабу, безпосереднє планування та управління протиповітряною обороною, розробкою документів займається командування Повітряних сил.

«Одним з питань, яке піднімалося – це питання щодо удосконалення системи протиповітряної оборони, її нарощування за рахунок формування додаткових сил та засобів, в тому числі і підрозділів ППО, таких як – підрозділи зенітно-ракетних, радіотехнічних військ, винищувальної авіації та інших підрозділів для боротьби з безпілотною та пілотованою авіацією РФ», - додав Жарик.