Українські військові застосовуючи засоби радіотехнічної боротьби, перешкодили польоту цього апарату \ фото УНІАН

Військові Збройних сил України в небі Приазовʼя виявили і знешкодили російський безпілотник моделі «Гранат-2», який Російська Федерація відправила на окупований Донбас для проведення розвідки та корегування вогню артилерії.

Читайте такожВ ООС показали збитий на Донбасі російський безпілотник (відео)

Як повідомляє Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України, 23 січня 2019 року військовослужбовці Збройних сил України зі складу операції Обʼєднаних сил за допомогою радіотехнічних засобів виявили в небі Приазовʼя безпілотний літальний апарат.

Відео дня

Українські військові застосовуючи засоби радіотехнічної боротьби, перешкодили польоту цього апарату, приземлили його та вилучили поблизу населених пунктів Павлопіль та Гнутове Донецької області.

"Проведеним слідчою групою управлінням з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях Генеральної прокуратури України спільно із фахівцями Збройних сил України оглядом встановлено, що знешкоджений БПЛА є російським військовим багатоцільовим безпілотним літальним апаратом моделі «Гранат-2», який виробляється російським підприємством «Іжевський машинобудівельний завод» та використовується збройними силами Російської Федерації для проведення розвідки та корегування вогню артилерії", - йдеться у повідомленні.

"Даний тип апаратів активно постачається Російською Федерацією до терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР», які використовуючи зазначений безпілотний літальний апарат, тероризують обстрілами мирних мешканців населених пунктів, що знаходяться неподалік лінії розмежування", - заявили в прокуратурі.

На теперішній час вирішується питання щодо призначення ряду судових експертиз.

Також сказано, що здобуті докази буде використано у справах проти Російської Федерації в міжнародних судових інстанціях.