На Донбасі поранено українського військового / фото facebook.com/theministryofdefence.ua

Внаслідок обстрілів російських окупантів поранено одного військового Збройних сил України в районі проведення операції Об'єднаних сил.

Про це йдеться у зведенні станом на 18:00, опублікованому прес-центром ООС у соціальній мережі Facebook.

"Протягом поточної доби, у період з опівночі до 18.00, противник обстріляв позиції наших військ шість разів, один із яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння", - заявили в прес-центрі ООС.

Відео дня

Читайте такожЗСУ на Донбасі тренувалися знищувати ворожий десант (відео)

Зокрема, у смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" окупанти обстріляли позиції українських захисників з мінометів калібру 120 мм у районі села Водяне, двічі з протитанкових ракетних комплексів, станкових гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів – у районі населеного пункту Павлопіль, а також з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї – поблизу міста Авдіївка.

Крім того, у смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики обстріляли позиції українських захисників із гранатометів різних систем та стрілецької зброї в районі селища Кримське та з великокаліберних кулеметів – позиції поблизу населеного пункту Новолуганське.

Читайте такожЗ'явилися свіжі фото могил терористів Захарченка, "Гіві" та "Мотороли"

"Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення", - йдеться у повідомленні.

"Підрозділи, що обороняються, у відповідь подавляли ворожий вогонь шляхом застосування чергових вогневих засобів. Втрати противника уточнюються. Ситуація в районі проведення ООС залишається під контролем українських військових", - наголосили у прес-центрі.

Як повідомляв УНІАН, 12 лютого російські окупаційні війська 5 разів порушили режим припинення вогню, у тому числі один раз із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.