СБУ підтверджує факт виведення на підконтрольну територію російської найманки на Донбасі Світлани Дрюк / Скріншот

Служба безпеки України підтверджує факт виведення на підконтрольну територію України найманки російських незаконних збройних формувань на Донбасі Світлани Дрюк, "начальника штабу танкового батальйону 11 ОМСП 1 АК НМ ДНР" з позивним "Ветерок".

Як повідомляє прес-центр СБУ, перехід став завершальним етапом тривалої операції контррозвідки СБУ, внаслідок якої отримано цінного очевидця російської військової агресії в Україну, а також важливі матеріали щодо керівної ролі кадрових офіцерів ЗС РФ і співробітників російських спецслужб в організації терористичній діяльності на Донбасі.

Читайте такожЕкс-терористка, яка перейшла на бік ЗСУ, назвала ім'я командира "полку "ДНР" (відео)

Відео дня

Також СБУ отримала додаткову інформацію про організаційно-штатну структуру та укомплектованість підрозділів терористів, кількісний склад військової техніки і бойові позиції, місця зберігання паливно-мастильних матеріалів, боєприпасів та важкого озброєння, яке постійно надходить з Росії.

Фактично вся операція відбувалася в умовах жорсткого контррозвідувального режиму ФСБ РФ на тимчасово окупованій території, у зв’язку з чим вимагала від співробітників СБУ безпрецедентного рівня конспірації та майстерності в умовах високого психологічного навантаження, зауважили у спецслужбі.

Як заявив голова СБУ Василь Грицак, "ця операція була змаганням інтелекту і професіоналізму між російськими та українськими спецслужбами, а отриманий результат – черговий доказ російської збройної агресії".

Досудове розслідування триває, додали у прес-центрі СБУ.

За повідомленням ТСН, Світлана Дрюк, яку називали "народним героєм Новоросії" і зробили прообразом головної героїні пропагандистського кінофільму "Ополченочка", перейшла на бік української армії. Дрюк останнім часом таємно співпрацювала з українськими спецслужбами, повідомила своєму "командуванню", що їде в особистих справах у Ростов-на-Дону, однак разом з дітьми перейшла на підконтрольну Україні територію.