Сайдік закликав дотримуватися нових зобов'язань / фото УНІАН

Спеціальний представник діючого голови ОБСЄ в Україні в Тристоронній контактній групі посол Мартін Сайдік закликає всі сторони дотримуватися нових зобов'язань щодо перемир'я на Донбасі.

Як йдеться в заяві Сайдіка на сайті ОБСЄ, робоча підгрупа з питань безпеки прийняла рішення про підтвердження прихильності сторін припиненню вогню, починаючи о 00:01 годин (за київським часом) 8 березня 2019 року.

Читайте такожУкраїнська армія готова до наступальних операцій – командувач ООС

Відео дня

«Я щиро вітаю підтвердження прихильності сторін припиненню вогню на сході України, узгоджене сьогодні (7 березня - УНІАН) на відеоконференції робочою підгрупою з безпеки під керівництвом посла Ертурула Апакана», - заявив Сайдік.

«Воно набуде чинності саме на початку найяскравішого та найкрасивішого свята весни - Міжнародного жіночого дня. Це вселяє оптимізм і надію, що воно буде дотримуватися не лише під час цього свята, а й у наступні дні та тижні на благо всього населення України», - зазначив спецпредставник ОБСЄ.

«Висловлюючи сторонам свою глибоку вдячність за прийняття цього рішення, я закликаю їх до забезпечення всіх необхідних заходів для дотримання надійного, стійкого і тривалого перемир'я», - констатував Сайдік.

Як повідомляв УНІАН, учасники підгрупи з безпеки Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі домовилися про запровадження режиму тиші з 00.00 8 березня, але поки ніхто не почув відповідних гарантій з боку Росії.