REUTERS

Бойовики на Донбасі почали нову хвилю "мобілізації" для того, щоб доукомплектувати формування особовим складом, тому що спостерігається суттєвий відтік кадрів.

Про це в коментарі "Апострофу" заявив координатор “Інформаційного опору" Костянтин Машовець.

Читайте такожБійці Азову показали відео знищення БМП окупантів на Світлодарській дузі

Відео дня

"Це спрямовано на те, щоб доукомплектувати, тобто зберегти рівень їх бригад і полків, до рівня, який хоча б забезпечить їм мінімальну боєздатність. Навряд чи може йти мова про якісь наступальні операції. Вони знаходяться не в тому стані. Їх рівень боєздатності не дозволяє їм проводити якісь широкі наступальні операції", - пояснив він

Машовець підкреслив, що зараз у бойовиків спостерігається нестача кадрів, і на це є свої причини.

"По-перше, значну кількість особового складу становлять російські найманці, так звані добровольці. Вони починають їхати додому. По-друге, розчаровуються і місцеві. По-третє, багатьом не подобаються умови служби. Тому у них спостерігається недокомплект. В крайньому випадку, вони можуть ввести строкову службу. Але це крайній випадок - коли вводиться загальна військова готовність", - додав Машовець.

Як повідомляв УНІАН, російське окупаційне командування під виглядом командно-штабних навчань «територіальної оборони» планує приховано провести чергову мобілізацію на тимчасово окупованій території Донецької і Луганської областей.