Терористи 14 разів обстрілювали українських військових на Донбасі / фото mil.gov.ua

У зоні бойових дій на Донбасі бойовики 14 разів упродовж 9 травня порушували режим припинення вогню, двічі використали озброєння, заборонене Мінськими угодами. Один український військовий дістав поранення.

Про це повідомляє штаб операції Об’єднаних сил на сторінці у соцмережі Facebook

За даними штабу, бойовики стріляли з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Відео дня

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» бойовики 12 разів обстріляли позиції Об'єднаних сил: поблизу Пищевика, Опитного, Авдіївки, Богданівки, Чермалика, Новоселівки Другої, Старогнатівки.

Читайте такожБойовики 13 разів обстріляли позиції ООС: один боєць загинув, двох поранено

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» — поблизу Новозванівки, Світлодарська.

У штабі вказали, що військові операції відповідали на обстріли бойовиків.

Нагадаємо, 8 травня унаслідок обстрілів у зоні бойових дій на Донбасі загинув український військовий.

8 травня у штабі операції Об'єднаних сил заявили, що бойовики на Донбасі в односторонньому порядку скасували режим припинення вогню.

Нагадаємо, 8 березня, Україна запровадила безстроковий «режим тиші» на всій лінії бойового зіткнення на Донбасі. Згодом президент України Петро Порошенко і канцлерка Німеччини Ангела Меркель закликали Росію до «великоднього перемир'я» на сході України з 18 квітня. 19 квітня перша віце-спікерка Ради, представниця України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко повідомила, що на переговорах тристоронньої контактної групи (ТКГ) не досягти домовленості про перемир’я. А штаб ООС заявив, що попри оголошене перемир'я, бойовики продовжили обстріли.