ЗСУ супроводжували голову ВЦА без узгодження із Штабом ООС  / фото zt-rada.gov.ua

Бійці ЗСУ, які постраждали в результаті обстрілу під Гранітним у Донецькій області, супроводжували голову Донецької обласної державної адміністрації Павла Кириленка без погодження.

Читайте такожМЗС про обстріл колони на Донбасі: натхненна Радою Європи Росія не зупиниться

Про це розповів волонтер і ветеран АТО Мирослав Гай, коментуючи обстріл автоколони з військовими, передає «Обозреватель».

Відео дня

"Наскільки мені повідомляли і я розпитував про цю ситуацію, то не було узгодження супроводу військовослужбовцями губернатора. Не думаю, що це прямо на совісті Кириленка, просто у нас високопосадовці звикли використовувати Збройні сили як власний конвой або охорону. Це не дуже хороша ситуація", – заявив Гай.

За його словами, спочатку треба провести службове розслідування, а після цього давати оцінку всім діям.

"Але якщо там було зловживання службовим становищем, на це треба реагувати, зокрема верховному головнокомандувачу", – підкреслив ветеран АТО.

Також Гай зазначив, що на Донбасі вздовж всієї лінії спостерігається загострення.

Як повідомляв УНІАН, 10 липня в районі південної околиці населеного пункту Гранітне з ПТРК був обстріляний вантажний автомобіль КрАЗ одного з підрозділів Об'єднаних сил. Внаслідок обстрілу один військовослужбовець загинув, ще один дістав поранення.

Як повідомили ряд ЗМІ, під обстріл потрапила вантажівка, що супроводжувала очільника Донецької ОДА Кириленка, який без попередження штабу ООС виїхав на передову.

У зв’язку з обстрілом вантажівки президент Володимир Зеленський доручив начальнику Генерального штабу – головнокомандувачу Збройних сил Руслану Хомчаку посилити активність ЗС зі знешкодження диверсійних груп.

У прес-службі глави держави також повідомили, що внаслідок обстрілу «автівка голови Донецької ОДА, що стояла неподалік, не постраждала».