Ілюстрація REUTERS

Бойовики під час режиму тиші під приводом евакуації тіл загиблих обстріляли українські позиції, поранено одного бійця. 

Читайте такожБойовики «ДНР» відкрили в окупованому Донецьку пам'ятник убитому ватажкові Захарченку (фото)

Як повідомляє у Facebook прес-центр операції Об’єднаних сил, сьогодні о 13.30 в районі населеного пункту Зайцеве бойовики незаконних збройних формувань запросили в української сторони режим "тиша" до 16.00.

У своєму зверненні вони закликали Об'єднані сили дати можливість забрати тіла своїх загиблих – членів диверсійно-розвідувальної групи, яких було нещодавно ліквідовано бійцями полку "Азов" в районі Світлодарської дуги.

«Українська сторона, дотримуючись основ міжнародного гуманітарного права, низки міжнародно-правових угод про захист жертв війни, а також морально-етичних норм, підтвердила запит на режим "тиша" на вищевказаний період часу.

Однак, ворог мав іншу мету – скористатися затишшям, приспати пильність і нанести ураження по наших підрозділах. З цією метою він, порушуючи режим "тиша", зухвало розпочав обстріл із застосуванням гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї», - сказано у повідомленні.

Також зазначається, що українські військовослужбовці вже давно звикли не вірити російським найманцям, тож були готові до такого розвитку подій. 

«Під час потужного ворожого обстрілу все ж не обійшлося без санітарних втрат – одного нашого військовослужбовця було поранено. Наразі йому вже надано кваліфіковану медичну допомогу, стан здоров’я – середньої важкості», - сказано у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 29 серпня бійці полку «Азов» на Світлодарській дузі знешкодили ворожу диверсійну групу.

Бійцями «Азову» була помічена група найманців, які рухалася «сірою зоною» та намагалася проникнути на українські позиції. У результаті короткочасного бою четверо ворогів було знищено, одного поранено та взято у полон разом із наявною у нього зброєю та іншими речами.