Ілюстрація REUTERS

Україна стежить за масштабними військовими навчаннями російської армії.

Про це 18 жовтня у Верховній Раді під час години запитань до уряду заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, передає "Гордон".

Член депутатської групи "За майбутнє" Тарас Батенко поставив міністру питання, чи не існує воєнної загрози з боку РФ у контексті масштабних військових маневрів Росії на кордоні з Білоруссю. Пристайко сказав: "Ми спостерігаємо за всім, що відбувається".

Відео дня

Читайте такожВ Україні воюють кілька тисяч російських солдатів - ексглава ЦРУ

"Не тільки ми, але й наші партнери з НАТО і ЄС. Ведеться чітка робота. Ведеться спостереження зі супутників і розвідка для того, щоб зрозуміти, яка насправді загроза і чого насправді хочуть досягти росіяни, коли проводять ці маневри", – розповів він.

Пристайко наголосив, що зокрема, відстежується, скільки баз з побудованих для військових навчань, скільки солдатів та техніки залишається, як підключаються МНС РФ і залізничні військові підрозділи, а також МВС РФ, куди й наскільки оперативно переміщуються сили та чи це створює загрозу для України на яких ділянках.

"Це все не залишається без нашого аналізу", – наголосив міністр.

Нагадаємо, у 2014 році, одразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії ведуться між Збройними силами України з одного боку та російською армією й підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення до України, незважаючи на факти й докази.