Окупанти обстріляли позиції українських підрозділів із протитанкового ракетного комплексу / facebook.com/pressjfo.news

Сьогодні в районі проведення операції Об’єднаних сил внаслідок обстрілів дістали травми чотири українські військовослужбовці.

Як йдеться у вечірньому зведенні прес-центру штабу ООС у Facebook, з початку поточної доби збройні формування Російської Федерації п’ять разів порушили режим припинення вогню.

Окупанти обстріляли позиції українських підрозділів з протитанкового ракетного комплексу, зенітних установок, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Відео дня

Два обстріли бойовики здійснили у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», три - в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід».

«Впродовж поточної доби мінно-вибухові травми внаслідок обстрілів отримали чотири військовослужбовці Об'єднаних сил. Пошкоджено автомобіль. Загрози життю українських захисників немає. Їх оперативно доправлено до лікувального закладу», - йдеться у зведенні.

Читайте такожУ ООС розповіли, як проходити розведення сил поблизу Богданівкі

Як повідомляв УНІАН, 23 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що зустріч глав країн «нормандського формату» (Україна, Росія, Франція, Німеччина) відбудеться після розведення сил на трьох дільницях на Донбасі: поблизу Станиці Луганської, Золотого, а також Петровського, а також після припинення обстрілів.

Розведення сил в районі Станиці Луганської відбулося в червні, поблизу Золотого - в кінці жовтня.

9 листопада почалося розведення сил і засобів в районі населених пунктів Богданівка і Петровське Донецької області. За даними прес-центру штабу ООС, розведення буде проходити протягом трьох днів.

З цієї ділянки розведення відведення підлягають 42 військовослужбовців Збройних сил України, три бойових броньованих машини та 48 одиниць стрілецької зброї, повідомили в штабі.

Богданівка знаходиться під контролем українських військ, в цьому селі проживають всього 7 цивільних осіб. Петровське - під контролем окупаційних військ.