Лайчак про кроки Зеленського щодо Донбасу: Україна нічого не втрачає і покращує ситуацію / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Чинний голова Організації з безпеки та співробітництва в Європі, міністр закордонних справ і з європейських питань Словацької Республіки Мирослав Лайчак відзначає позитивний вплив кроків президента України Володимира Зеленського щодо Донбасу.

Про це Лайчак сказав журналістам у Станиці Луганській.

Читайте також"Великий крок": в ОБСЄ відреагували на відкриття обхідного мосту в Станиці Луганській

Відео дня

«Це мій останній візит як голови ОБСЄ, і я дійсно дуже радий, що ситуація нормальна і що люди можуть почуватися людьми, коли переходять цю лінію (розмежування в Станиці Луганській - УНІАН). І це для мене теж доказ того, що якщо є політична воля і бажання, то ми можемо принести рішення, від яких життя людей стає кращим», - заявив він.

За словами Лайчака, «з приходом президента Зеленського і його команди атмосфера поліпшилася. Ми бачили безліч конкретних кроків: обмін полоненими, розмінування, відведення важкої техніки, узгодження «формули Штайнмаєра». Це все йде в напрямі виконання Мінських домовленостей».

При цьому чинний голова ОБСЄ очікує, що наступна зустріч лідерів України, Німеччини, Франції та РФ в «нормандському форматі» дасть подальший поштовх врегулюванню, «домовляться про подальші конкретні кроки, як нам йти далі».

«Те, що зараз робиться, це добре для України і для її людей. Україна нічого не втрачає, Україна покращує ситуацію для свого народу і показує, що дійсно хоче миру, і ми це дуже сильно підтримуємо», - резюмував Лайчак.

Як повідомляв УНІАН, зустріч лідерів України, Німеччини, Франції та РФ запланована 9 грудня в Парижі.