Євген Межевікін (зліва) з Дмитром Ярошем / УНІАН

Легендарний танкіст, підполковник Євген Межевікін (Адам) не пройшов атестацію, яку провели у його військової частини, і тепер "не відповідає займаній посаді".

Читайте такожГерой України, танкіст-кіборг Євген Межевікін, позивний «Адам»: найстрашніше було заходити в ДАП і виходити з нього. Артилерія криє. Сепари – праворуч, ліворуч, кругом. По тобі ведуть вогонь, ти заходиш в м'ясорубку

Про це сам Межевікін написав на своїй сторінці в Facebook, опублікувавши результати атестації.

Відео дня

"Айй літвінов Маладець. Ору. Тепер мене потрібно по атестації прибирати з посади. Начальник, якому місце на лаві підсудних, і розгляд отриманих нагород оцінює підлеглих! На початку 2019 підмінити не вдалося, чекали рік", - написав Межевікін.

Зокрема, в документі стверджується, що бойовий офіцер «часто перебував на лікарняному та у відпустці» і не повністю справлявся з обов'язками.

Межевікін/Facebook

Волонтер Роман Синіцин, коментуючи цю інформацію, зазначив: "Ахах. Хто не в курсі, "Адам" Герой України. Один з кращих танкістів. Скільки він російських танків, бронетехніки і живої сили зі своїм екіпажем спалив на "взльотці" ДАПадаПа ніхто точно не знає. Багато. Дуже. І не тільки у ДАПі. Зараз Женю технічно зливають з ЗСУ. Рівень теоретичних знань і практичних навичок на трієчку у Євгена Межевікіна. Цікаво, скільки танків спалили перевіряючі і як у них з цим рівнем", - написав він.