Укроборонпром / wartime.org.ua

Він розроблений спеціалістами Державного концерну "Укроборонпром". Як йдеться в повідомленні прес-служби концерну, система призначена для  навігаційного забезпечення розвідки, визначення координат точок (орієнтирів, цілей) на місцевості та поправок для стрільби.

Читайте також"Укроборонпром" з початку року передав армії 150 одиниць військової техніки

"Серед основних завдань АКР: видача інформації щодо дальності до об’єктів і кутів їх візування, збереження поточних координат в якості маршрутних точок, розрахунки при визначенні координат та висот групових цілей. Комплекс дозволяє спостерігати за полем бою та проводити оптико-електронні розвідки", - говориться в повідомленні.

Відео дня

Новітній автоматизований комплекс розвідки необхідний насамперед для артилерійських та розвідувальних підрозділів Збройних сил. "Він відповідає усім сучасним потребам українських військових. Сьогодні відбувається активне впровадження серійного виробництва цієї техніки", - зазначається в повідомленні.

11 травня на базі полігону 169 навчального центру "Десна" Сухопутних військ ЗСУ цей комплекс був продемонстрований вищому керівництву держави та військовим.