Сергій Кислиця взяв участь у засіданні Ради безпеки ООН / фото twitter.com/UKRinUN

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця розповів, що не може бути виправдання для колишнього віце-губернатора Іркутської області РФ Володимира Пашкова, якого Росія призначила "керувати" на окупованому Донбасі.

Про це він сказав на засіданні Ради безпеки ООН у Нью-Йорку, яке транслювалося на сайті Організації.

Кислиця сказав, що за словами Росії, Україна нібито має вести прямі переговори з так званими "представниками місцевої влади" на тимчасово окупованій території Донбасу.

Відео дня

Читайте також"Хотят ли русские войны?": Кислиця на Радбезі ООН звернувся до росіян словами з вірша

"Але хто вони? Наскільки місцевим є нещодавно призначений так званий виконувач обов'язків голова "уряду" Донецька Володимир Пашков? Це громадянин Росії, який народився в Сибіру, є випускником Тихоокеанського військово-морського училища, і до недовнього часу віце-президент Іркутської області Росії", - сказав Кислиця.

При цьому, дипломат риторично підкреслив, що Донецьк та Іркутськ розділяють "якісь незначні" 6 тисяч кілометрів.

"Однак, він "достатньо місцевий" на думку Москви для управління на Донбасі і щоби говорити про майбутнє Донбасу. Немає виправдання для когось з Сибіру говорити нам, українцям, що робити на нашій території", - наголосив Кислиця.

Як повідомляв УНІАН, новим так званим "прем'єр-міністром" терористичного угруповання "ДНР" раптово став росіянин, колишній високопоставлений чиновник з Іркутської області Володимир Пашков. У Кремлі виправдалися, що Пашков очолив уряд так званої "ДНР" як "приватна особа" і не делегований Російською Федерацією.