Фото: УНІАН

Упродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації чотири рази порушили режим припинення вогню, один український військовий загинув, шістьох поранено.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об’єднаних сил у вечірньому зведенні.

Зазначається, що противник обстріляв позиції ОС із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також з протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Відео дня

Читайте такожВорожий обстріл під Мар’їнкою спричинив велику пожежу, пошкоджено український опорний пункт (фото)

Так, три обстріли було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід": двічі неподалік Опитного – з 82-мм мінометів – 15 мін, 15 пострілів зі станкових протитанкових гранатометів, а також здійснив 2 постріли з протитанкового ракетного комплексу; поблизу Авдіївки – з автоматичних гранатометів та стрілецької зброї.

Один обстріл противник здійснив у районі оперативно-тактичного угруповання «Північ» поруч з населеним пунктом Хутір Вільний – з гранатометів різних систем.

«Сьогодні під час ворожих обстрілів українських позицій троє українських захисників дістали поранення… Підрозділи Об’єднаних сил прицільними вогневими ударами дали адекватну відповідь противнику. Втрати ворога уточнюються», - додали в штабі.

Як повідомляв УНІАН, 8 березня російські окупанти обстріляли з протитанкового ракетного комплексу вантажний автомобіль одного з підрозділів Об’єднаних сил, який рухався до позицій українських військовослужбовців. Внаслідок влучання протитанкової керованої ракети один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув, ще двоє дістали поранення і один – бойове ураження.