ілюстрація / REUTERS

Людей, які лишилися без роботи на окупованому Донбасі, набирають до бандформувань. Про це Головне управління розвідки Міноборони повідомляє на сторінці  у Facebook.

Читайте такожБойовики гатили із БМП на Маріупольському напрямку, один військовий загинув – штаб АТО

"Російське окупаційне командування, скориставшись режимом припинення вогню (з 9 лютого), нарощує боєздатність з’єднань і частин 1 АК (Донецьк) та 2 АК (Луганськ) ЗС РФ шляхом збільшення їх чисельності за рахунок призову робітників підприємств вугледобувного комплексу, які залишилися без робочих місць внаслідок припинення поставок вугілля залізницею", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

У розвідці зауважують, що особливо інтенсивно агітаційну кампанію з вербування місцевого населення для проходження військової служби за різними військовими спеціальностями розгорнуто у містах Довжанськ, Ровеньки, Луганськ, Алчевськ та Кадіївка.

"Відсутність робочих місць та потреба утримувати свої родини спонукає безробітних вступати до російських терористичних військ, що вже дозволило суттєво підвищити рівень укомплектованості окремих підрозділів 6-го окремого мотострілецького полку (Кадіївка) та 7-ї окремої мотострілецької бригади (Брянка) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ", - інформують у ГУР Міноборони.