Ілюстрація / REUTERS

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив речник прес-центру АТО Леонід Матюхін.

Читайте такожМісія ОБСЄ зафіксувала близько 500 вибухів у Донецькій і Луганській областях

«Окупанти ведуть вогонь по наших позиціях неподалік Авдіївки. Втім, в місті є і світло, і вода. По житлових кварталах влучень немає, сподіваюсь, що і не буде. Стріляють і з танків, і з САУ. На цю хвилину прильотів десятки. Обстріли продовжуються», - повідомив він.

Відео дня

Як повідомляє ТСН, пошкоджено будинки мирних жителів. Унаслідок попереднього обстрілу Авдіївка, кілька районів Донецька та Ясинуватої зосталися без води, бо під вогонь потрапила фільтрувальна станція. Її роботу зупинили, а персонал евакуювали. Екологічного лиха не сталося тільки тому, що перебитий хлоропровід фактично порожній. "Невелика кількість хлору в газоподібній формі, яка знаходилась в цей час в трубопроводі, потрапила в повітря", - пояснив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Геогрій Тука. 

В саму станцію влучили вісім снарядів, які пошкодили фільтри, резервуари з чистою водою та виробничі будівлі. Хлоропровід уже полагодили, хлор випарувався без шкоди для довкілля. В Авдіївці місцевий водоканал подає воду в аварійному режимі з резервних потужностей. Проблемними є верхні вулиці старого міста, бо туди тиск може не доносити воду взагалі. Тож у суботу на цю територію планують відправити цистерни з водою.

Як повідомляв УНІАН, станом на 18.00 сьогоднішнього дня контрольовані Росією бойовики здійснили 47 обстрілів позицій українських Збройних сил на Донбасі, п'ятеро військових отримали поранення.