фото УНІАН

Підготовка до розміщення миротворців Організації Об'єднаних Націй на Донбасі від моменту ухвалення відповідного рішення може тривати півроку.

Про це заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв повідомив учора ввечері в ефірі одного з національних телеканалів.

"Звичайно, я розумію чисто по-людські нетерпіння багатьох, аби якомога скоріше розмістити миротворців. Ми також цього бажаємо. Але, крім бажаного, є реальні можливості. А реальність на сьогодні така, що це займе навіть не тижні, а місяці - узгодження мандату і розміщення безпосередніх миротворців", - заявив Єлісєєв.

Відео дня

За його словами, як правило, судячи з досвіду інших країн, з моменту ухвалення рішення до повноцінного розгортання миротворчої місії минає не менш як шість місяців.

Читайте такожЗалякуванням місії ОБСЄ Росія прагне приховати свою відповідальність за конфлікт на Донбасі – МЗС

Також Єлісєєв вказав, що до розміщення миротворців необхідно пройти певні етапи, одним з яких буде направлення оціночної місії щодо вивчення ситуації на Донбасі.

Крім того, заступник глави порушив питання щодо сприятливих логістичних умов для розміщення миротворців.

"(Етапи) будуть включати запити до всіх країн-членів ООН на предмет надання миротворців і безпосередньо доставку цих миротворців, доставку обладнання, техніки, і тому це займе певні місяці", - сказав Єлісєєв.

При цьому, на його переконання, краще починати цей процес якнайшвидше, але досить швидко цю ініціативу реалізувати не вдасться.