Хуг встретится с Захарченко / фото oplot.info

Для нормалізації ситуації на Донбасі сьогодні у Донецьку перший заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг планує зустрітися із ватажком терористів "ДНР" Олександром Захарченком. Про це спостерігачі повідомили на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожСММ ОБСЄ продовжує фіксувати в Луганську військову техніку та озброєних чоловіків

Хуг порушить питання безпеки спостерігачів місії. Крім того, він має намір обговорити спостереження щодо теперішньої безпекової ситуації, дотримання сторонами Мінських домовленостей, необхідність захисту об’єктів життєзабезпечення, а також випадки перешкоджання діяльності СMM, зокрема втручання у роботу камер, встановлених уздовж лінії зіткнення.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, за словами члена колегії МВС, народного депутата Антона Геращенка, 21 листопада в Луганську розгорівся конфлікт між ватажками бойовиків «ЛНР» Ігорем Плотницьким і Ігорем Корнетом, а до протистояння були залучені бойовики ватажка «ДНР» Олександра Захарченка і ФСБ РФ.

Пізніше у Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ заявили про наявність автомобілів військового типу і присутність озброєних людей, що перекрили частину вулиці Коцюбинського в Луганську навколо будівлі, де раніше розміщувалось обласне управління МВС України.

23 листопада "Новая газета" повідомила, що ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький втік із окупованого Луганська до Росії.