Росія атакує Україну ракетами і дронами / скріншот

Росія зараз намагається за всяку ціну заморозити війну в Україні.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов, коментуючи почастішання атак дронами та ракетних ударів росіян по території України.

"З військової точки зору, коли збивається близько 80-90% випущених ракет, то обґрунтованість або доцільність цих ракетних ударів зводиться до нуля. Вони марні. Проте, бачите, Російська Федерація у цьому плані абсолютно передбачувана, вони будуть бити в надії, що хоч одна ракета прорветься через наше ППО. Те ж саме і з Shahed", - зазначив він.

Відео дня

Жданов припустив, що щоденні атаки пов'язані з тим, що в Росії загострюється ситуація:

"Ситуація настільки загострюється в плані стабільності в самій Російській Федерації, що вони готові щодня наносити ракетні удари або удари дронами по нашій території. Вони не можуть заспокоїтися, вони "на нервах", очікують на контрнаступ ЗСУ, у них з цим величезні проблеми. Росіяни намагаються за всяку ціну заморозити конфлікт".

.

Атака РФ 6 травня - що повідомлялося

Як писав УНІАН, в ніч на 6 травня російські війська атакували Дніпропетровську область безпілотниками іранського виробництва Shahed.

У Повітряних силах Збройних сил України повідомили, що під час атаки росіян вночі 6 травня воїни Повітряного командування "Схід" знищили вісім безпілотників Shahed-136/131. Ам уточнили, що РФ атакувала з південного напрямку - зі східного узбережжя Азовського моря.