Вночі ППО успішно розправилася за "Шахедами" / колаж УНІАН, фото facebook.com/kpszsu, скріншот

Протягом минулої ночі ворог запустив для ударів по українській території дрони-камікадзе типу "Shahed-136/131", силам української ППО вдалося знищити більшість з них. Про це повідомляють у Повітряних силах ЗСУ.

Зазначається, що дрони запускали кількома групами у проміжку з 21.00 до 02.30 години. Атакували дрони з трьох напрямків – мису Чауда в Криму, з Єйська (східне узбережжя Азовського моря) та з Курська. Вони прямували у бік Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської та Сумської областей. 

"За результатами бойової роботи цієї ночі протиповітряною обороною знищено 17 із 22 ворожих ударних БпЛА "Shahed-136/131", – зазначили в Повітряних силах.

Відео дня

Війна в повітрі – останні новини

Як писав УНІАН, вранці в окупованій Євпаторії пролунали вибухи. Місцеві жителі повідомляють про наліт безпілотників, один з яких імовірно влучив в установку ППО. Окупаційна влада заявила про збиття 11 безпілотників.

Між тим не припиняються нальоти російських дронів на підконтрольну Україні територію, що і сталося минулої ночі. Речник Повітряних сил Юрій Ігнат зазначив, що росіяни виготовлятимуть власні "Шахеди" та навіть збираються модифікувати їх, зробивши ці дрони менш помітними в авіапросторі.

Вас також можуть зацікавити новини: