У Бєлгороді пролунав вибух / колаж УНІАН, скріншот

Удари по території Росії можуть розробляти українські спецслужби.

Про це сказав в ефірі 24 канали військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. Він зазначив, що прилітає саме по військових об'єктах, але погана робота російської ППО призводить і до інших наслідків.

"Ми працюємо тими безпілотниками, які виробляємо самі. Зокрема, на базі ГУР, що виконує подібні завдання – виробляє і відпрацьовує по наземних об'єктах в Росії", - сказав експерт.

Відео дня

Світан зазначив, що на кошти внутрішніх ресурсів СБУ виробляє дрони і працює по російських військових об'єктах. За даними росЗМІ, в РФ залітають і дрони, які виготовив "Укроборонпром".

"Бєлгородська, Курська, Орловська, Брянська і Московська області, точніше їх військові об'єкти, зараз знаходяться під ударами наших БПЛА. Весь цей потік - 500 км, приблизно така була заявлена дальність наших безпілотників", – сказав Світан.

За його словами, для того щоб виконати бойове завдання одночасна кількість дронів при одній атаці вимірюється десятками. За результатами останніх ударів по РФ вже уражено кілька військових об'єктів.

"Це вже рутинна робота наших спецслужб і ЗСУ – вражати окупаційні війська на території самої Росії", – підсумував Світан.

Удари по РФ і Бєлгороду

У ніч на 30 грудня вибухи прогриміли в декількох областях РФ – Московській, Брянській, Воронезькій, Курській і Орловській. Після цього окупанти заявили, що РФ атакували 70 дронів. Під ударами опинилися військові об'єкти.

Увечері 29 грудня голосно було в Бєлгороді. Окупанти заявили про роботу ППО. Потім міноборони РФ відзвітували, що нібито були збили 13 реактивних снарядів залпового вогню.

А вже сьогодні в Бєлгороді сталася нова "бавовна". Виявилося, що Сили оборони України завдали ракетного удару по військових об'єктах. "Триває комплекс заходів українських сил безпеки і оборони, який став наслідком російських терористичних ракетних ударів по українських містах", - повідомило джерело УНІАН у спецслужбах.

Вас також можуть зацікавити новини: