Експерт оцінив ситуацію навколо Авдіївки / фото ua.depositphotos.com

Останнім часом російська пропаганда стала частіше говорити про оперативне оточення Авдіївки Донецької області, яку окупанти намагаються взяти в кільце вже кілька тижнів. Військово-політичний експерт Олександр Коваленко заявив, що це і близько не так, а ворог буде "сунути на саме місто". 

"Не знаю, в якому місці російські пропагандисти побачили оперативне оточення Авдіївки, але це і близько не так. Більш того, щоб перерізати фізично трасу 0542 окупантам слід більше 4 км тупотіти по чистому полю, що взагалі не варіант. Тому, будуть сунути на саме місто", – пояснив Коваленко в Telegram.

Однак, за його словами, тут теж нюанс. Експерт підкреслив, що пробитися через лінії оборони в північну локацію Авдіївки не так вже й просто, "особливо з урахуванням місцевої коксохімічної промки". При цьому для заходу в південну локацію окупантам доведеться йти по чистому полю від Спартака і Опитного, що "буде аналогічно не комільфо".

Відео дня

"Мені здається, пожвавлення російської пропаганди щодо Авдіївки обумовлено тим, що з Бахмутом вони так нічого вирішити не зможуть. Потрібно відволікати увагу споживачів інформаційного фаст-фуду. Точно так само, як це намагалися зробити атакою на Вугледар. Чим це закінчилося, всі пам'ятають", – резюмував Коваленко. 

Ситуація в Авдіївці

Російські окупанти намагаються оточити Авдіївку Донецької області. Місто стратегічно важливе для ворога, щоб звідти почати якісь дії в напрямку Вугледара, вважає спікер об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашковський.

20 березня Дмитрашковський заявив, що Авдіївка може стати "новим Бахмутом". У спробах оточити місто ворог використовує останні резерви і несе там великі втрати. 

Вас також можуть зацікавити новини: