Росіяни знищують Донбас регулярними обстрілами / фото REUTERS

Масований наступ Росії на Донбасі може завершитися напередодні 9 травня через ефективну і потужну оборону української армії, яка перешкоджає ворожим планам.

Про це заявив військовий експерт Олег Жданов, передає сайт "Сьогодні".

За його словами, ЗСУ постійно завдають вогневої поразки, не даючи ворогові посилити можливості в наступі.

Відео дня

"Вони можуть ще кілька днів намагатися нарощувати зусилля. Потім їм буде потрібна оперативна пауза, тому що вони вже видихлися, і чимось потрібно буде поповнювати резерви. Для нас це оборонна операція, яку ми ведемо більш - менш успішно", - сказав Жданов.

Жданов оцінює те, що відбувається зараз на сході країни як "пекельне пекло".

"Але це масований наступ на Донбас - це він і є. Просто ми зробили так, що змусили їх розтягнути цю операцію в часі. Тому вона так і йде, - для нас з вами повільно, а для ЗСУ - дуже інтенсивно", - сказав Жданов.

Він додав, що в добу на кожну позицію відбувається по сім-десять атак, що є потужним наступом.

"Цей наступ може закінчитися напередодні 9 травня, тому що сили закінчуються, як і сформовані резерви. Як сказав Наш Головнокомандувач, окупанти вже ввели весь резерв на територію України, а далі буде потрібна оперативна пауза", - сказав Жданов.

Перспективи контрнаступу ЗСУ експерт пов'язує з поставками Західної зброї. Як тільки його буде достатньо і буде готове угруповання військ - тоді воно почнеться. За прогнозом Жданова, це відбудеться не раніше червня.

Раніше сьогодні в британській розвідці заявили, що Росія задіяла у війні проти України приблизно 65% всієї її наземної бойової чисельності. Чверть сил, ймовірно, виведені з ладу.