ЗСУ підбили російський "Термінатор-2" / фото УНІАН, Володимир Гонтар

Українські бійці підбили російську бойову машину підтримки танків (БМПТ) "Термінатор-2".

"Перша документально (фото/відео) підтверджена пошкоджена російська БМПТ "Термінатор-2". На сьогоднішній день документально підтверджено знищення однієї такої машини. Не документально відомо про пошкодження як мінімум 2-х. З іншого боку, їх і так мало, штучні. Проте... потрібен затрофей", - зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

У лютому 2023 року в мережі з'явилося відео, як ЗСУ знищили російську БМПТ "Термінатор". Тоді повідомлялося, що розпіарену російську бойову машину знайшли воїни 140-го окремого розвідувального батальйону морської піхоти.

Відео дня
ЗСУ підбили російський "Термінатор-2" / скріншот

На опублікованому відео можна було переконатися, що ця нібито "непереможна" і "унікальна" бойова машина так само палає, як і інші російські металобрухти.

"Термінатор" - російська бойова машина підтримки танків. Призначена для дії у складі танкових формувань з метою ураження протитанкових засобів противника. У машин є можливість вражати на ходу і з місця танки, БМП та інші високозахищені цілі. 

"Термінатор-2" є паралельним розвитком БМПТ "Термінатор" першої моделі. Росіяни стверджували, що нова бойова машина має вищий рівень захищеності, вогневої потужності та керованості.

Втрати Росії в Україні - дані Генштабу ЗСУ

Нагадаємо, загальні бойові втрати Росії в Україні з 24 лютого 2022 року орієнтовно склали близько 201 тисяч 760 осіб особового складу. Повідомлялося, що Сили оборони України за минулу добу знищили 660 російських загарбників.

Також Росія втратила: танків - 3777; бойових броньованих машин - 7377; артилерійських систем - 3210; РСЗВ - 564; засоби ППО - 319; літаків - 308; вертольотів-294.