Супротивник у Донецькій області втратив чимало техніки / фото facebook.com/28brigade

За минулу добу російські окупанти 35 разів атакували позиції українських захисників на Донецькому напрямку.

Про це у четвер, 27 квітня, повідомив начальник об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашківський в ефірі інформаційного телемарафону. "За минулу добу ворог 35 разів атакував позиції українських військових на Донецькому напрямку. Найбільше атак ворог здійснив на Мар’їнському напрямку - 10 разів, це був напрямок Олександрівка-Мар’їнка, також атакував в районі Пісок, Водяного та Крута Балка. Слід зазначити, що в районі Крута Балка штурмових дій не відбувалося вже близько двох місяців. Вчора ворог здійснив наступ в цьому напрямку, задіяв два танки і дві БМП", - сказав Дмитрашківський.

За його словами, один танк був знищений одразу, після цього було пошкоджено БМП, а вцілілі машини просто покинули поле бою.

Відео дня

Речник також повідомив, що за минулу добу ворог втратив близько 200 осіб вбитими та пораненими.

"В операційній зоні Донецьк було приземлено шість БПЛА, знищено 25 одиниць військової техніки. Також в полі зору в районі Вугледара з’явилися 155 і 40 бригади морської піхоти. До 40 бригади були направлені резерви у вигляді 1 танкової роти, але ворог не намагається штурмувати позиції, маючи досвід, який отримали від наших воїнів в лютому, і весь цей час вони відновлювалися після цих втрат", - розповів Дмитрашківський.

Він додав, що ворог намагається проводити штурмові дії з району Ясинуватої - з цього району також дуже давно не було штурмових дій.

Ситуація на фронтах в Україні - зараз це варто знати

Вранці 27 квітня Генштаб Збройних сил України повідомив, що ворог намагався наступати на Авдіївському, Мар'їнському та Бахмутському напрямках, й було відбито понад 50 атак.

Як писав УНІАН, раніше в Силах оборони Таврійського напрямку повідомляли - поки не бачать ознак того, що ворог готується до чергового наступу в районі Вугледара.

Варто зазначити, що супротивник вже зазнав дуже серйозних втрат на нашій землі. Загальні втрати росіян становлять 188920 окупантів. Крім того, знищено багато ворожої техніки, у тому числі 3694 танків.

Вас також можуть зацікавити новини: