Процеси, що відбуваються по флангах Бахмута, окупанти зупинити не можуть / libkos

Російські окупанти досі не захопили невелику ділянку в південно-західному секторі Бахмута в районі "Літака". Але рашисти, схоже, не прагнуть вирішувати питання "закриття південно-західних воріт", тоді як зосереджуються на майбутніх боях за іншими напрямками, вважає військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. 

Разом з тим українські військові, завдяки зокрема поверненню під свій контроль панівних висот, ефективно відповідають на ці обстріли. "Власне, Бахмут зараз перейшов у фазу не міських боїв, а артилерійських дуелей", - зазначив Коваленко.

За його словами, ситуація за межами міста також переходить у нову фазу. Наприклад, підрозділи ЗСУ вже вийшли в певне зближення з Берхівкою і Кліщіївкою. 

Відео дня

"Таким чином, окупанти, захопивши більшу частину Бахмута, не отримали будь-якої тактичної, не кажучи вже про стратегічну, переваги. Більш того, процеси, що відбуваються по флангах, окупанти зупинити не можуть", - додав експерт.

Коваленко також уточнив про наслідки для РФ перекидання своїх військ з інших напрямків: "Таке перекидання призведе до ослаблення окупантів на цих локаціях і, знову ж таки, до цілком передбачуваного ланцюжка подій. Таким чином, загнавши себе в Бахмут, росіяни починають "терпеть" і водночас послаблювати інші ділянки, щоб "терпіти" їм було не так самотньо". 

Бої за Бахмут - головне на вечір 24 травня

На Бахмутському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в напрямку Хромового. Завдав авіаударів у районах Бахмута, Іванівського, Білої Гори, Озарянівки та Торецька. 

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський незабаром заявив, що українські воїни досягли успіхів на флангах Бахмута.

Увечері, 24 травня, заступник Міністра оборони Ганна Маляр уточнила: протягом дня спостерігалося зниження інтенсивності боїв на флангах у передмісті Бахмута. Але це не означає, що ворог слабшає, зауважила вона. Навпаки - ворог намагається посилитися на флангах і робить ставку на артилерійський вогонь.

Українські захисники контролюють деяку частину району "Літак" у південно-західній частині міста.

Вас також можуть зацікавити новини: