Росія мріє влаштувати на Донбасі генеральний бій / фото УНІАН, Анатолій Степанов

Росія на Донбасі хоче нав'язати один великий бій, щоб у ньому була залучена максимальна кількість активів Збройних сил України.

За словами військового експерта Українського інституту майбутнього Івана Ступака, окупанти мають намір розбити всі українські сили, але ЗСУ постійно зриває ці плани, зокрема й маневрами у вигляді відступу.

"Ситуація на Донбасі зараз критична, але контрольована. Потрібно розуміти, що на війні не буває тільки добрих новин. Не варто очікувати щоденно новин про звільнення нового населеного пункту. Будуть новини, де ми, на жаль, відступаємо. Це робимо виключно тоді, коли є варіант, що наші військові будуть знищені або взяті у кільце", – зазначив експерт в ефірі національного телемарафону.

Відео дня

За словами експерта, тактика російського командування застаріла, але не менш ефективна. Наразі окупанти планують нав'язати ЗСУ великий генеральний бій.

"Вони хочуть генеральний бій – стінка на стінку і під час цього бою знищити максимально всі наші війська, всю нашу техніку, всіх людей та типу, ми перемогли. Ми не даємо їм нав'язати нам цей генеральний бій. Ми маневруємо вліво-вправо і це їх дуже нервує і вони починають гатити по цивільних, інфраструктурі, обстрілюють ракетами, в туалети потрапляють. Це в них така агонія. Проте вони продовжують спроби нав'язати цей генеральний бій і наше завдання не піддатися цьому", – зазначив Ступак.

Як повідомляв УНІАН, за даними Генштабу, російські окупанти знизили інтенсивність наступальних дій на Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках.

Раніше заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявляла, що бої ЗСУ з російськими загарбниками досягнули максимальної інтенсивності вздовж всієї лінії зіткнення.

Вас також можуть зацікавити новини: