Артилерійські та ракетні удари більш ефективні, ніж дрони, заявив Глен Грант / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Полковник британської армії у відставці, військовий експерт Глен Грант заявив, що краще інвестувати у артилерійські снаряди, а не в безпілотники.

В ефірі Еспресо Грант зазначив, що не покращувати положення рядових солдатів - прогалина.

"Але, є "але". І це "але" доволі жирне. Бо є дуже багато грошей, які інвестують у закупівлю безпілотників, але не у міномети, кулемети, артилерійські снаряди. Тобто це те, що є прогалиною. Адже через артилерійські та ракетні удари можна дуже багато отримати жертв. Також ми знаємо, якою є ситуація з засобами ППО. Відомо, що Київ оснащений сучасним системами ППО, але Україна потребує більше. Адже тактичні винищувачі, воєнні гелікоптери можуть залітати й знищувати ті самі воєнні цілі. Тому є ще багато чого, що потрібно зробити для покращення рішень, зокрема щодо піхоти та рядових солдатів", - підкреслив Грант.

Відео дня

На думку експерта, важливо надати воїнам ЗСУ прилади нічного бачення, більші та кращі міномети.

"Бо кожна бригада та кожний батальйон мають мати свої міномети, щоб вести прямий вогонь. Відповідно, у цьому напрямку треба ще працювати", - додав Грант.

Артилерійські боєприпаси для України

На початку року, на тлі використання на фронті тисяч артилерійських боєприпасів щодня, західні союзники України активізували зусилля з їх закупівлі та виробництва.

В березні в ЄС погодилися поставити Україні мільйон дефіцитних артилерійських боєприпасів упродовж наступних 12 місяців.

Нещодавно сім з 27 країн Європейського союзу вже замовили артилерійські снаряди калібру 155 мм для України за вже узгодженим планом.

Вас також можуть зацікавити новини: