Україна втратила ще одного захисника / фото: Максим Козицький Facebook

В районі проведення ООС на Донбасі вранці 19 серпня трагічно загинув від кулі снайпера 41-річний львів’янин Василь Островський.

Про це пише "Обозреватель".

Боєць був на фронті не вперше - у 2014 році його мобілізували, згодом він почав службу за контрактом. Загалом в нього була третя ротація. Знайома чоловіка, військова психолог Галина Дерев'янко розповіла, що Василь мав контузію, та попри це знову приїздив захищати країну на фронті.

Відео дня

"Пам'ятаю, ми його відправляли на реабілітацію, у нього були проблеми зі здоров'ям, він тоді навіть був засмучений, йому поставили неточний діагноз. І я просила його після повернення мені зателефонувати. І раптом він надсилає фото, де він стоїть з квітами знову у військовій формі. Питаю: "Як, ти знову там?" Відповідає: "Так, а як я можу кинути, тут же мої хлопці, я теж повинен бути тут", – згадує Дерев'янко.

Читайте такожБойовики збирають військовозобов’язаних на День незалежності України – розвідка

Кохана Василя - Лілія, яка теж перебуває на фронті, не може повірити в його смерть.

"Він дуже любив свою Лілю, він весь час її оберігав, як квіточку, переживав за неї. Але і вона для нього була надійним тилом", – ділиться психолог.

Також у нього залишився син Дем'ян.

Загиблого бійця описують як добру й чутливу людину, готову віддати життя за своїх побратимів. Товариші Василя розповіли, що він служив у лавах 24-ї бригади упродовж останніх двох з половиною років.

19 серпня стало відомо про смерть від кулі ворожого снайпера бійця Василя Островського. Він був контрактником, командиром мотопіхотного відділення військової частини А0998, 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила.