Українським воїнам необідно перейти в оборону, вважає командир взводу безпілотників однієї з бригад нашої армії / фото 66 окрема механізована бригада

Повномасштабна війна в Україні проти росіян триває, і нашим воїнам на цьому етапі треба переходити в глуху оборону, оскільки загарбники накопичили сили, безпілотники й величезну кількість артилерії.

Основна задача української сторони зараз "зберегти людей, закопатися максимально, замінуватися, щоб нас не вибили звідти (із займаних позицій, - Ред.) за будь-яких умов", поділився думкою командир взводу БПЛА 59-ї окремої мотопіхотної бригади ім. Якова Гандзюка Збройних сил України Андрій Серган з "Радіо Свобода".

"...на цьому етапі потрібно переходити в глуху оборону, це моя точка зору... А там будемо бачити, можливо, і збережемо Авдіївку. Це все залежить навіть не від військових, це все залежить від політики, від постачання озброєння, боєприпасів і тих самих наземних дронів. Тільки тоді можна говорити про результати - збережемо ми Авдіївку чи ні", - сказав воїн.

Відео дня

Захисник української держави підкреслив, що штурми з боку ворога не припиняються, і втрата якоїсь позиції чи навіть кількох позицій - це ще не закінчення протистояння.

"Ще раз повторюю, якщо навіть буде втрата заводу (Авдіївського коксохіму, - Ред.), що, звичайно, стратегічно невигідно, але це не втрата країни. Це лише крок назад, потім треба буде зробити два кроки вперед. Тому важливо не нагнітати ситуацію...", - зазначив Серган.

Триває повномасштабна війна - новини, які варто знати зараз

Російські окупанти восени почали активно намагатися захопити місто Авдіївка Донецької області й не раз отримували "по зубах" від українських воїнів та зазнавали величезних втрат. За відомостями української сторони, ліквідовані тисячі ворогів. За Авдіївку тривають запеклі бої.

Колишній очільник Генерального штабу Збройних сил України, генерал Віктор Муженко говорив, що нашим захисникам потрібно перейти в оборону й переформатувати фронт.

Вас також можуть зацікавити новини: